A szakértői vélemény ellenére nyírta ki az FKF-vezér a dolgozók életbiztosítását

1
1172

Birtokunkba került és nyilvánosságra is hozzuk azt a szakértői anyagot, amelyet még 2015 decemberében, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetésének felkérésére készített egy független biztosítási szakértő, a dolgozókra kötött egészség és életbiztosításokról. A szakvélemény a biztosítások megtartását javasolta a cégvezetésnek, de Csontos István vezérigazgató ennek ellenére felrúgta a szerződést.

Külön-külön vizsgálja és elemzi a birtokunkba került szakértői vélemény a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt és az Uniqa Zrt. között kötött csoportos és egyéni biztosítási szerződéseket, így a 3D egészségbiztosítási és a Life Planet életbiztosítási csomagot is.

FKF_szakertoi_1_takart FKF_szakertoi_2-page-001 FKF_szakertoi_3-page-001

 

A szakvélemény a csoportos egészségbiztosítás csomagról azt írja, hogy árképzése olyan jelentős kedvezményt tartalmaz az FKF Zrt. részére, amelyet a szakvélemény készítésének idejében sem lehetne alacsonyabb díjon megkötni, ezért a szakértő a következő javaslatot teszi (4. oldal):

Az egészségbiztosítási rész feltételei és árazás a piaci gyakorlattól nem térnek el, sőt kifejezetten kedvezőnek mondhatóak. Amennyiben ez a fajta munkáltatói gondoskodási forma az FKF számára vonzó, úgy a szerződés további fenntartását javaslom, a megtakarítási rész további sorsától függetlenül.”

FKF_szakertoi_4-page-001 FKF_szakertoi_5-page-001 FKF_szakertoi_6-page-001 FKF_szakertoi_7-page-001

A szakértő a Life Planet életbiztosítási csomag kapcsán felhívta az FKF vezetésének figyelmét, hogy az egyéni biztosítási konstrukciók 10 évnél rövidebb futamidő alatt várhatóan nem tudják kitermelni a költségeket a hozamokból, ezért szerinte nem javasolt megszüntetni őket.

FKF_szakertoi_8-page-001 FKF_szakertoi_9_takart

A fővárosi cég vezetése ennek ellenére, egy hónappal a független szakértői vélemény megismerése után, 2016 januárjában úgy döntött, hogy nem fizeti tovább a három évvel korábban kötött céges csoportos egészségbiztosítást, így azok egyszerűen díjfizetés hiányában megszűntek, erről azonban hónapokig nem tájékoztatta az FKF munkavállalóit Csontos István vezérigazgató. Ezzel szinte egy időben kérte a dolgozók egyéni életbiztosításának díjmentesítését – gyakorlatilag a megszüntetését is -, így több mint kétezer munkavállaló maradt biztosítási védelem nélkül.

1 hozzászólás

  1. Ez hazugság! Mivel a fizikai munlkát végzőknek (rakodóknak, köztisztasági járműkezelőknek) a társaság kötött biztosítást részükre, és ma is él.! Ezt többen úgy használják ki, hogy munkavégzés közben bejelentik, hogy megsérültek és a táppénzes napokra is fizet a biztosító!

    A biztosítás meg azért lett felmondva, mert kényszerítték az embereket a biztosítás megkötésére!!!!
    Az indok az volt, hogy akkor is levonják a díjat ha nem kötnek biztosítást, és a levont összeget a válalalt ösztönzési alapjában utalják át. Erről senki nem kapott semilyen visszajelzést, hogy ténylegesen hova került és mire lett elköltve az ösztönzési alapba átutalt pénz. Na erről szól a történet, meg arról, hogy ebben a Szakszervezet is “segítte” a dolgozók lehúzását!

Comments are closed.